Tuesday, 13 February 2018 08:16

Пролетни и летни школи на Фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Скъпи приятели, родители и ученици,

И през 2018 година ще продължим да организираме и провеждаме пролетните и летни школи в построената за тази цел база на Фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица в близост до гр. Стара Загора.

Участници  от всички краища на България и  чужбина се събират за да  учат, да  общуват заедно, да станат  приятели. Социалният принос е също забележителен. При нас е винаги полезно и забавно.

Нашата цел е да пробудим жив интерес и жажда за научни знания, гражданско образование, култура и изкуства  в децата и младежите на ученическа възраст. Изискване към участниците е да са на възраст от 10 до 18 години и да проявяват изключителни интереси и мотивация.

За да постигнем целите си сме поканили за ръководители на школите изтъкнати професори и педагози, подготвящи участници  в национални и международни състезания и олимпиади като Теодосий Теодосиев, проф. Сава Гроздев, Ирина Шаркова,  Диман Михнев, а също така и архитекти, физици и информатици, астрономи завършили престижни университети и висши училища в Европа и САЩ, работещи в световно известни фирми.

Издаваме сертификати за участие.

Предлагаме и стажове за учители, които желаят да се запознаят с начина на преподаване в школите. Издаваме сертификати за стаж.

Готови сме да се срещнем със съмишленици, учители, родители и ученици, за да разговаряме и да представим още по- подробно нашите дейности и цели.

Не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно нашата дейност на телефон 0889555677 или  e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Янка Ковачева – Организатор-учебни дейности

http://www.balkanski-foundation.org

Програма летни училища  2018г.

31-ви март – 5 –ти  април 

Пролетна школа по Mузикална  култура и изкуства 

2-ри  – 7-ми  юли

Лятна школа „Забавна математика“ 

2-ри – 7-ми  юли

Лятна школа  „Криптоматематика“ 

15- ти – 21-ви  юли 

Лятна академия по френски език 

16-ти – 21-ви  юли

Лятна  школа “Морал етика и гражданско образование” 

30-ти  юли  – 4-ти август

Лятна  школа  “Експериментална физика” 

6-ти   – 11-ти август

Лятна  школа   “Комбинаторна математика” 

6-ти – 11-ти август

Школа Фулбрайт – Подготовка за тестове IELST и SAT 

13-ти – 18-ти август

Лятна  школа  по Английски език 

13-ти – 18-ти август

Школа Фулбрайт- Подготовка за тестове IELST и SAT 

20-ти  – 25-ти август

Лятна  школа  по Роботика 

27-ми август  – 1-ви септември

Лятна  школа по Архитектура 

27-ми август  – 1-ви септември

Лятна  школа  по Информатика и облачни технологии   

3-ти -8- септември

Лятна  школа  по астрономия и астрофотография 

Read 13017 times Last modified on Tuesday, 13 February 2018 08:24

За гимназията

ГПЧЕ "Ромен Ролан" е призната за една от най-престижните гимназии в България. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Над 90% от завършилите биват приети в български или чуждестранни университети.

Мисия

Чрез качествено образование в демократична училищна среда се грижим за успеха на възпитаниците си. Помагаме те да развият способностите си, за да се изградят като успяващи и отговорни личности. Работим в пълноценен диалог с родителската и гражданската общност. Всеотдайността ни в настоящата работа е и нашата грижа за бъдещето