Super User

Уважаеми ученици и родители,

Тържеството по случай началото на новата учебна година ще бъде по изключение само за учениците от VIII клас, и ще се състои на 15.септември от 10 часа в двора на училището.

Уважаеми родители,

Срещите за началото на новата учебна година ще се проведат както следва:

За 8 клас – на 10.09.2020 година /четвъртък/  -

от 17.30 ч. за профил „Английски език“

от 18.00 ч. за профил „Френски език“

от 18.30 ч. за профил „Немски език“

Срещата ще се проведе в сградата на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, вход от ул. „Ген. Столетов“
Поради удължената епидемична обстановка в страната е задължително да присъства само един от родителите, без децата! 

За всички останали випуски срещата ще се проведе на 14.09.2020 г. онлайн и по класове в платформата „Майкрософт Тиймс“ през акаунтите на учениците. Начало на срещата: 18.30 часа.

От ръководството

 

Дори карантината не може да спре нашите ученици да търсят изяви на национални и международни форуми!
На провелата се регионално 52. национална олимпиада по химия и опазване на околната среда Цветомир Кирилов от 12. ,,з" клас на ГПЧЕ ,,Ромен Ролан" се класира в най-високата възрастова група на призовото пето място, с което спечели званието ,,Лауреат на националната олимпиада " и получава оценка отличен 6,00, призната във всички висши учебни заведения в страната! Цветомир е и двугодишен лауреат на 49. и 50. национална олимпиада по химия, където завоюва два сребърни медала в своята възрастова група!
Благодарим на господин Петър Петров за всеотдайната подкрепа и мотивация!
Желаем още много успехи и покорени върхове на нашите ученици!

ПРИВЕТСТВИЕ

на Училищното настоятелство при ГПЧЕ „Ромен Ролан“

по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Уважаеми учители, ученици, родители,

24 май е празник, който ни сближава. Най-светлия, най-съкровения, най-българския празник! Това е денят на буквите, на просветата, на духа!  

Този ден ни кара да осъзнаваме, че всъщност сме едно цяло – родители – деца – учители – една общност, в която никой не би могъл да съществува без другия.

Ето защо, се обръщаме към всички -

Уважаеми учители,

Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в света на познанието. Нека успехите на Вашите ученици Ви носят лично удовлетворение и радост! Пожелавамe Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца и обичаме и пазим училището и знанието като символ на идентичността ни!

Благодарим Ви за желанието, енергията и любовта, които влагате в работата си, за да може да приключи успешно една по-различна учебна година и с постиженията на нашите деца името на училището да продължава да се утвърждава като водещо в града и страната!

Скъпи ученици,

На този единствен по рода си български празник, Ви пожелаваме да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!

Благодарим Ви за труда и успехите, с които ни зарадвахте и през тази учебна година, макар и различна, но достатъчно богата с духа и емоцията на всеки от Вас, претворени в своеобразните форми на изява, съобразно новата действителност! Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте житейски успехи!

Обръщаме се към родителите, с благодарност за разбирането към проблемите на училището и образованието в една по-нетрадиционна форма, пред която сме поставени всички днес и за това, че с общи усилия, доброта и съпричастност сме готови да откликнем в единение, тогава, когато любимото на нашите деца училище има нужда от нас!

Скъпи абитуриенти,

Пред Вас е един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек – раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас, осъзнаване на бъдещите отговорности.

Бъдете себе си пред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност!  И не забравяйте – успехът се крие в самите вас! Дългият път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Макар да виждате усмивките по лицата им, бъдете сигурни, че с вас си тръгва и частица от тях. Спомняйте си ги с уважение и не забравяйте хубавите години в училище. Уроците за вас не свършват с последния учебен ден. От днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам. Съхранете деня на своето завършване завинаги в сърцата си, за да ви напомня за чудния свят на безгрижното детство!

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост по площадите на градове и села и в дворовете на училищата. Сега той е малко по-различен, но и същият, нашият уникален празник на буквите идва с тържествеността, която отеква в сърцата и душите на всеки един от нас, с цъфналите божури и с гордостта от думите на поета, написал „че и ний сме дали нещо на света – на вси славяни книги да четат.“

В този ден пеем Химна на Кирил и Методий, защото 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност! Ден, който пазим ревниво, в който задължително ще се поздравим с „Честит празник!“. Неизменност, която наричаме традиция.

На този ден, всички, настоящи и бивши ученици на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ние, техните родители, се прекланяме пред Вас, учителите на нашите деца, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждате духовната крепост на знанието!

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

От Училищното настоятелство при ГПЧЕ „Ромен Ролан“
гр. Стара Загора

Информация за изпита може да намерите в следния документ.

Желаещите да се явят на изпит за френска езикова диплома DELF, могат да се запишат като попълнят приложените документи и ги изпратят сканирани на следния имейл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., както и сканирано копие на документ за самоличност и сканирано нареждане за платена такса за изпита.
На Вашия електронен адрес ще получите потвърждение с покана за явяване на определените за изпита дати.
 
Документи: 
 

С П И С Ъ К на учебниците

/Учебниците да се закупят след уточняване с учителя по съответния предмет!/

Page 1 of 10

За гимназията

ГПЧЕ "Ромен Ролан" е призната за една от най-престижните гимназии в България. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Над 90% от завършилите биват приети в български или чуждестранни университети.

Мисия

Генералната стратегическа цел е ГПЧЕ "Ромен Ролан" да продължава да бъде училище за подготовка на високомотивирани ученици, място за творчество и труд, училище, което да формира, с помощта на семейството, свободни и отговорни личности, знаещи и можещи, конкурентни в познанията си по чужди езици и другите учебни предмети.