Wednesday, 11 October 2017 06:26

Дигитален октомври в Стара Загора Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Октомври месец в Стара Загора, освен с празника на града, ще бъде белязан с три значими събития с дигитална насоченост. Всички те са насочени към ученциите и младежите на града, но са отворени и за посетители от всякаква възраст. Целта им е да представят разнообразни възможности за развитие в дигиталната сфера, които да помогнат на хората да се насочат към по-конкурентните сфери на икономиката на бъдещето. Всички събития са подходящи за хора без опит, но с желание за развитие в съответната сфера. Ето кои са те: 

 

1) На 14.10 (събота) oт 10:00 в ZaraLab ще се проведе събитието “ZaraDesign Forum”, което се организира от местната общност от графични дизайнери, дигитални артисти и интериорни и екстериорни дизайнери ZaraDesign. Това е първото публично събитие на групата, в което са поканени експерти от цялата страна. Форумът ще се състои от общо пет лекции в различни тематики, а именно: Изкуство в градска среда, архитектура и интериорен дизайн, графичен дизайн, илюстрации - традиционни и дигитални и 3D дизайн и 3D oбработка на файлове и елементи.

 

2) На 16.10 (понеделник) стартира дъглосрочен безплатен курс по iOS програмиране за напълно начинаещи на програмният език Swift. Курсът ще е в две части, като първата ще цели запознаване с базовите концепции в езика и неговите специфики. Начален час на събитието - 19:00. Лектор е Станислав Димитров. Той е възпитаник на Софтуерния университет и се занимава с програмиране от 3 години. Последната година и половина разработва приложения за iOS платформата.

 

 

3) Tретото събитие е вече познатото на старозагорци събитие Zara Code Week, което намира своето второ издание на 21-22-ри октомври. В двата дни ще се проведат осем лекции със специалисти в IT бранша, които ще азпознаят аудиторията с различни програмни езици. Желателно е всички присъстващи да си носят персонални компютри. Идеята на инициативата е да популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта ни е да привлечем ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения.  Партньор на събитието е европейски информационен център Европа Директно Стара Загора Europe Direct - Stara Zagora

 

 

За повече инфорамция: Венелин Добрев - 0885 877 636

 

Read 166 times

Календар

October 2017
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

За гимназията

ГПЧЕ "Ромен Ролан" е призната за една от най-престижните гимназии в България. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Над 90% от завършилите биват приети в български или чуждестранни университети.

Мисия

Генералната стратегическа цел е ГПЧЕ "Ромен Ролан" да продължава да бъде училище за подготовка на високомотивирани ученици, място за творчество и труд, без агресия и без противообществени прояви; училище, което да формира, с помощта на семейството, свободни и отговорни личности, знаещи и можещи, конкурентни в познанията си по чужди езици и другите учебни предмети.