Tuesday, 27 June 2017 14:54

Литературна новина

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Вчера, 26.06.2017, научихме от сайта на Втория национален литературен конкурс „С Йовков в сърцето“ – Жеравна, че имаме наградени 12-класници. Те участваха в раздела „Лично творчество – есе“ в трета група 18 – 19 години. Конкурсът е национален и се провежда за втори път в няколко раздела – рецитация на Йовково произведение, литературно есе, философско есе. От гимназия „Ромен Ролан“ участваха петима ученици от 12 клас. Наградените са трима в раздела литературно есе:

-          Ивелина Четалбашева от 12 З клас – второ място;

-          Стелина Димова от 12 И клас – трето място;

-          Кристина Янчева от 12 И клас – поощрителна награда.

 Текстовете на отличените млади есеисти от цялата страна ще бъдат поместени в сборник, издание на конкурса.

Read 1801 times Last modified on Tuesday, 27 June 2017 14:57

Събития в ГПЧЕ "Ромен Ролан"

За гимназията

ГПЧЕ "Ромен Ролан" е призната за една от най-престижните гимназии в България. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Над 90% от завършилите биват приети в български или чуждестранни университети.

Мисия

Генералната стратегическа цел е ГПЧЕ "Ромен Ролан" да продължава да бъде училище за подготовка на високомотивирани ученици, място за творчество и труд, училище, което да формира, с помощта на семейството, свободни и отговорни личности, знаещи и можещи, конкурентни в познанията си по чужди езици и другите учебни предмети.