Friday, 02 June 2017 13:40

Представяне на резултатите от проект My Way Your Way

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Имаме удоволствието да Ви поканим на представянето на резултатите от международния проект по програма Еразъм+ КА2 My Way Your Way Our Shared Cultural Identities
на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, град Стара Загора, с училища от Италия, Испания и Швеция.
 

Събитието ще се проведе в гимназията, в зала "Америка за България", на 15 юни 2017 г., от 14.00 ч. до 16 ч. (с 30-минутна кафе-пауза).

Участниците в двугодишния международен проект ще представят приложение-игра, което илюстрира по забавен начин открити от "културните детективи" различия. Ученици и учители ще споделят избрани моменти от срещата им с „другостта“, ще разкажат за уменията, необходими за успешно общуване с представители от различни култури. Ще бъдат показани и полезни ресурси, които могат да се ползват от учителите по чужди езици, имащи интерес да развиват културната интелигентност и междукултурните умения на учениците.

Ще се радваме, ако имате възможност да присъствате на събитието.

Официален общ блог на четирите държави, участващи в проекта
https://erasmusmyway.wordpress.com/
Блог на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ на английски език
http://erasmusmyway.blogspot.bg/
Блог на български език
http://mywaybg.simplesite.com/

Read 2369 times Last modified on Friday, 02 June 2017 17:05

За гимназията

ГПЧЕ "Ромен Ролан" е призната за една от най-престижните гимназии в България. Нашите ученици се радват на изключителен професионален и обществен успех. Над 90% от завършилите биват приети в български или чуждестранни университети.

Мисия

Генералната стратегическа цел е ГПЧЕ "Ромен Ролан" да продължава да бъде училище за подготовка на високомотивирани ученици, място за творчество и труд, училище, което да формира, с помощта на семейството, свободни и отговорни личности, знаещи и можещи, конкурентни в познанията си по чужди езици и другите учебни предмети.